6 полезни за здравето растения, които могат да се отглеждат у дома

  в Блог

По света има около 450 000 растения, докато 35 000 до 70 000 от тях се използват специално за медицински цели в световен мащаб. Но сред всички тах има и такива, които могат да бъдат полезни за здравето и да се отглеждат като домашни.

Това обяснява факта, защо може да е трудно да изберете този, който искате да отглеждате на закрито – особено с всички предимства, които някои растения могат да имат.

Ето 6 популярни растения, известни със своите ползи за здравето, които може да отглеждате и на прозореца у дома.

1. Гинко билоба

Едно от най-старите живи дървесни видове, гинко билоба също е една от най -използваните билки в китайската медицина. Смята се, че ползите за здравето на Гинко идват от високото му съдържание на антиоксиданти и противовъзпалителни свойства. Проучванията показват, че то може да бъде от полза при лека деменция, умора и може също да повлияе на заздравяването на костите .

2. Лайка

Въпреки че най-често се употребява в чайовете, лайката се използва от хиляди години за определени проблеми, като качество на съня, нормализиране на кръвната захар и дори рак на щитовидната жлеза .

3. Ехинацея

Известна още като лилава шишарка – ехинацеята е богата на антиоксиданти и е известна с благоприятните си ефекти върху имунната система, поради което може да бъде полезна в борбата с вирусите и инфекциите. Освен това може да облекчи безпокойството.

4. Джинджифил

Вероятно вече сте използвали джинджифил в кухнята, тъй като той добавя много аромат към различни ястия – но също така има много ползи за нашето здраве. Той може да помогне при загуба на тегло и гадене при бременност.

5. Розмарин

Подобно на джинджифила, розмаринът се използва в кулинарния свят от дълго време, а също така има много ползи за нашето здраве. Тази билка е чудесен източник на антиоксиданти, които могат да засилят имунната система, а също така е доказано, че облекчава депресията и тревожността и подобрява паметта.

6. Алое

Алое вера е супер популярно растение, което се използва от хиляди години. Няколко проучвания показват, че може да бъде от полза, когато се прилага локално за лечение на изгаряния (включително слънчеви изгаряния ), успокоява зачервяването на кожата и успокоява дразненето, свързано с акне.

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на саксии за цветя Josephina тук!

 

0
Как да подготвим мушкатото за зимата? 1Висящи растения, подходящи за всеки дом - папрат