Чудодейна течност за вашите цветя от…хладилника във всеки дом

  в Блог

Кой не обича прясно мляко и кой няма в своя хладилник?

Е, колкото и да ви се струва странно, млякото е прекрасен начин да почистите вашите цветя от листни въшки или да ги наторите.

За тази цел е достатъчно да го разтворите в пропорция 1:3 (например 100 мл прясно мляко в 300 мл вода). Напръскайте този раствор директно върху шъшките и той ще бъде ефективен и срещу други вредители и насекоми. Най-добре е да ги “хванете” в начаялния етап от етапа на развитие, преди да образуват многобройни колонии. Същият раствор може да се използва и за зеленчуците и разсат в градината ви. Ако закъснеете, не се притеснявайте. Просто ще трябва да повторите това упражнение няколко пъти.

А какво се случва с нашите разстения при обилни валежи, каквито имаше в последно време? Силният и продължителен дъжд може да увреди растенията толкова, колкото и горещото слънце. Третирането с прясно мляко може да бъде от голяма полза, що се отнася до грижа и поддържане пищността на цветятя, особено тези, които цъфтят, но трябва да се спазва едно правило – периодът от деня, в което се поливат. Хай-подходящото време е вечер, когато не е толкова горещо.

Млякото съдържа калций, калий, сяра, фосфор, магнезий, мед, манган, желязо и други елементи, които ще осигурят оптимален разтеж на растенията и ще ги предпазят от нови вредители, болести и насекоми.

Можете да разгледате нашите стенни саксии тук!

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
Цветя в градината, които цъфтят през цялото лятоИдеалните целогодишни цветя за вашата градина