Домашни растения за облекчаване на симптомите при алергии

  в Блог

Ако страдате от алергия, знаете, че всяко средство за нейното облекчаване е от значение. Затова ще ви дадем няколко идеи за домашни растения, които имат свойства да прочистват въздуха и да влияят положително на хора с алергии, а не само да красят вашия дом.

Драцена

Домашни растения за облекчаване на симптомите при алергия - драцена
Според Пол Бишъп, експерт по градини и растения, драцената е идеалното растение за хора, които имат алергии. Нейното свойство да абсорбира алергените от въздуха и да ги затваря в листата си я превръща в незаменим помощник у дома. Тъй като с времето нейният размер може да стане твърде голям, регулярно е добре да се подрязва. Ако решите да го отглеждате у дома, намерете място за растението, което да е на умерена слънчева светлина.

Бамбукова палма

Домашни растения за облекчаване на симптомите при алергия - бамбукова палма
Бамбуковата палма е тропическо растение, което е много ефективно за подобряване на качеството на въздуха в дома. Според Пол Бишъп това растение се нарежда най-високо в класацията за пречистващи въздуха. То ефективно може да филтрира формалдехид, ксилол, дори въглерод. Тези замърсители имат сериозно влияние върху засилване на алергичните симптоми. Бамбуковата палма също така има силни репелентни свойства и прогонва инсектите. За нея е необходимо да има светлина, но не директна слънчева, и да бъде поливана редовно.

Гербер

Домашни растения за облекчаване на симптомите при алергия - гербер
Ако нямате алергия с полени, то това цветно, весело и жизнерадостно цвете е прекрасно допълнение към интериора в дома ви. Герберът спомага да се филтрира бензена, вреден химически компонент, който може да се открие на много места – в пестициди, бои, цигарен дим и други. Според експерта Пол Бишъп, герберите са много лесни за отглеждане. Най-важно е да се сложат на място, на което ще има директна слънчева светлина.

Бръшлян

Домашни растения за облекчаване на симптомите при алергия - бръшлян
Скорошно изследване разкрива, че бръшлянът може да редуцира и то сериозно количеството спори на мухъл във въздуха и по този начин да облекчи симптомите на алергия.

Ще се радваме, ако сме били полезни с тази статия.

Можете да разгледате разнообразието от саксии за цветя KNIT тук!

 

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
Как да направим домашен тор за подхранване на растенията в дома и градината?rasteniya-koito-shte-donesat-kysmet-v-doma-vi-prez-2023-godina-mirna-liliya