Как да отглеждаме лимон в домашни условия?

  в Блог

Лимонът е цитрус, който успешно може да се отглежда в домашни условия. Необходими са само някои специфични грижи, за да расте лимона ви достатъчно добре.

Местоположение и светлина

Как да отглеждаме лимон в домашни условия

 

Лимонът обича светлината, но ако бъде изложен на пряко слънчево огряване прекалено рано, листата му започват да загиват. Не бързайте да го изнасяте на слънце още през пролетта. По този начин фотосинтезата ще спре рязко и растението ще загине.

В най-топлите дни е необходимо засенчване на растението. Много погрешно е да слагате лимона на открито. Това му се отразява зле, защото горещият въздух от бетона се издига и допълнително изгаря листенцата и пъпките на растението.

През септември можете да изнесете дръвчето на открито, защото фотосинтезата тогава продължава, а слънцето не е толкова силно и позволява пряко огряване.

Поливане

Лимонът се полива умерено. Почвата не трябва да засъхва, но не трябва и да подгизва. Водата трябва да е престояла и със стайна температура. Важно е в чинийката на саксията да не се събира излишна вода. Ако това се случи, водата трябва да бъде излята.

Почва

Почвата е добре да бъде добре обогатена с минерални торове. През лятото трябва да се наторява редовно през около 2-3 седмици. В активния период се наторява всяка седмица.

Как да отглеждаме лимон в домашни условия 2

Температура

Температурата за лимончето е добре да е умерена. През зимата не трябва да пада под 5-8 градуса.

 

Размножаване

Най-лесно лимонът се размножава чрез резници и присаждане. Чрез резници размножаването става целогодишно. Отрязват се клонки, които в основата си са започнали да се вдървяват. Вкореняват се в мокър пясък за около месец на стайна температура около 20 градуса.

Размножаването става и чрез семена. Тези растения са най-дълголетни и жилави, тъй като се приспособяват към условията от самото начало.

Плодовете на лимона узряват за около 3 месеца.

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на санксии за цветя Flora гланц тук!

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
ВЕЛИКДЕНСКО РАБОТНО ВРЕМЕ И ПОЛУЧАВАНЕ НА ПРАТКИ - saksiika.comЗа спокойно лято - растения, които гонят комарите