Най-лесните за отглеждане стайни растения

  в Блог

Днес събрахме за вас няколко предложения за растения, които се отглеждат у дома, изискват малко грижи и са изключително издръжливи на засушаване.

Най-лесните за отглеждане стайни растения-шефлер

Шефлер

Шефлерът се полива се на две седмици. Обича по – хладните помещения, с идеална температура 18 градуса. Идеална е за влажни помещение – кухня, баня.

Най-лесните за отглеждане стаъни растения-бръшлян

Бръшлян

Бръшлян. Основното е да се пази от листни въшки. Периодично е необходимо да се отстраняват връхчетата на растението, за да избуява по – бързо. Тези клончета можете да ползвате като резници.

Най-лесните за отглеждане стаъни растения-сансевиера

Сансевиера

Сансевиера. Не се влияе от течения. Не изисква много вода. По принцип може да се гледа и навън. След като прецъфти, може и да не се полива често.

Можете да размножите растението освен от семена и от листа, дълги около 7 см., поставени в пясък. Листата се нарязват на 2 -3 места. Така част от влагата излиза през отрязания край. Именно той се поставя в почвата, а самата саксия трябва да е предпазен от пряка слънчева светлина.

Най-лесните за отглеждане стаъни растения-хипеаструм

Хипеаструм

Хипеаструм. Цъфти от декември до юли. Лесен за отглеждане и много красив. Ако се пази от ярка светлина, ще се запази за дълго време.

Най-лесните за отглеждане стайни растения-алое

Алое

Алоето се размножава лесно чрез резници, сокът му се използва като лекарство при изгаряния. В стайна обстановка трябва да се държи в близост до източник на топлина и близо до прозорец, за да се набави нужното количество слънчева светлина.

Най-лесните за отглеждане стайни растения-семполия

Семполия

Семполията (африканска теменужка) трябва да се полива с мека вода, според сезона, като се поддържа умерена влага. Тори се всяка седмица, през зимата на 3-4 седмици. Противопоказно е да се пръска с вода, защото по листата се образуват кафяви петна.

За да цъфти, премахвайте прецъфтелите цветове и подхранвайте редовно. Пресаждайте в рохка хумусна пръст всяка година.

Най-лесните за отглеждане стайни растения-фикус бенджамин

Фикус бенджамин

Фикусът се полива само когато горната почва е суха на пипане. Ако Бенджамина е в саксия в дома, трябва да повишите влажността на въздуха през зимата. Лесен начин, който не е най-добрия, е да поставите съд с вода на радиаторите и често да улверизирате листата с хладка вода.

Бенджамина се нуждае от много светлина. Поставете на добре осветено място, но избягвайте директно слънце. През лятото може да поставите на балкона, като отначало предпазвате от силното обедно слънце за да на изгорят листата от слънцето.

Най-лесните за отглеждане стайни растения-каланхое

Каланхое

Каланхоето е много лесно за захващане от резници. Полива се умерено, особено при по – ниски температури. При преполиване листата окапват. Не е необходимо да се опръсква.

Когато растението прецъфти, цветовете трябва да се орежат, а саксията да се постави на хладно и полутъмно място, без да се полива. След около 20 – 30 дена отново се мести на светло и се полива както преди.

Най-лесните за отглеждане стайни растения-замиокулкас

Замиокулкас

Замиокулкас. Едно от най – лесните за отглеждане стайни растения с драматичен вид. Листата му все едно са потопени във восък. Полива се един път седмично, а лятото е хубаво да е леко влажно. Издържа и на ниски температури, до около 0-4 С.

Най-лесните за отглеждане стайни растения-дървото на живота

Дървото на живота

Дървото на живота много лесно се прихваща от резници. За да останат листата наситено зелени, не я дръжте на пряка и ярка слънчева светлина, за да не повехне.

Най-лесните за отглеждане стайни растения-филаденсдрон

Филадендрон

Филадендрон. Напълно непретенциозно и издръжливо стайно растение.

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на саксии за цветя Kenan тук!

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
Идеалните целогодишни цветя за вашата градинаБосилекът или "Царската билка" - сортове, предимства и недостатъци