Отглеждане на цветя през есента

  в Блог

Есента е сезона на прехода – от горещото лято към студената зима. Обагрена в червено, оранжево и жълто, есента навява лека меланхолия по отминаващото лято. Първите дни на септември, когато времето се захлажда, отпуските свършват и се впускаме в ритъма на работното ежедневие, ни обзема чувството за нещо безвъзвратно отминало – красиво и цветно. И сякаш в този момент повечето от нас не се замислят колко много цветя придават неповторим чар на този оранжево – жълт сезон. Именно есенните цветя ще стоплят душата на всеки, който тъгува по топлото и пъстро лято, дългите светли дни и изпълнените с цветя през есеннта градини и балкони.

ХРИЗАНТЕМА

Отглеждане на есенни цветя - Хризантема

Хризантема – царицата на есенната градина. Обича влагата, слънчевите и полусенчести места, издържа на ниски температури. Хризантемата цъфти до късна есен . Според източните култури цветето има магически способности – прогонва злите духове от дома, действа успокояващо и пречиства въздуха.

АСТРИ

Отглеждане на есенни цветя - Астри

Астри – познати още като богородички . Обичат слънчевите места, умерената влажност, свежият въздух през лятото и хладните помещения през зимата. Пазете астрите от течение и те ще ви се отблагодарят с красива и разноцветна градина.

РАВНЕЦ

Отглеждане на есенни цветя - Равнец

Равнец – древногръцката митология свързва равнеца с Ахил, който използвал цветовете му, за да лекува раните си. Растението е подходящо за алпинеум, издържа на по-хладен климат, но често е атакувано от плевели. Полезна билка, която помага срещу рани, възпаления и редица болести.

ДАЛИЯ

Отглеждане на есенни цветя - Далия

 

Далия – у нас наричана също гергина . Изисква повече вода от астрите, издържа на по-ниски температури, слънцето не бива да огрява цветовете й за повече от няколко часа. Различни по форма и цвят, далиите са чудесна украса за градината ви през есента.

Тези 4 прекрасни и с разнообразни разцветки растения ще внесат цвят и настроение във всяка градина.

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на саксии за цветя Гербер тук!

 

 

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
Грижа за цветята през цептемвриЛечители у дома - кактус