Подходящи растения за всяка зодия

  в Блог

Ако обмисляте да добавите към колекцията си домашни растения някое ново, вижте кое е подходящо за вашата зодия.

Всеки дом се нуждае от стайни растения. Те правят обстановката по-уютна, спокойна, пречистват въздуха и привличат положителна енергия, освен ако не са кактуси. За тях се смята, че енергията им създава повече конфликти.

Ето ги и тях:

Зодия Овен – фикус пумила или наричано още пълзяща смокиня

 

Подходящи растения за всяка зодия - saksiika.com

Нетърпелив, динамичен и състезателен, такъв е Овенът. Това красиво растение няма търпение да се изкачи по стените на дома или красиво да пусне висящите си листа.

Зодия Телец – хоя кери

 

Подходящи растения за всяка зодия - телец - хоя кери

 

Телците са известни с това, че са силни, надеждни и отдадени. Хоя кери има красиви сърцевидни листа, което ги прави чудесно стайно растение за този чувствен знак.

Зодия Близнаци – зелена лилия

 

Подходящи растения за всяка зодия - близнаци - зелена лилия

 

Адаптивно растение, също като родените под знака на зодия Близнаци. Обича да му е светло, но не и на пряка слънчева светлина. Отглежда се лесно и може да процъфтява в много различни условия.

Зодия Рак – маранта

 

Подходящи растения за всяка зодия - рак - маранта

 

Родените под знака на Рака са известни със своята интуитивна природа, състрадание и грижа към другите. Интересното за марантата е в движението на листата. През деня листата му са отворени, а през нощта се затварят, наподобяващи молещи се ръце. Растението обича да му е влажно и топло и се полива с престояла вода.

Зодия Лъв – бромелия

 

Подходящи растения за всяка зодия - лъв - бромелия

 

Бромелиите са тропически растения, известни със своите красиви и ярки цветове. Това ги прави идеалният спътник на Лъвовете, които са известни с това, че винаги искат да бъдат забелязани.

Зодия Дева – филодендрон

 

Подходящи растения за всяка зодия - дева - филодендрон

 

Девите са известни със своята практичност, перфекционизъм и обичат нещата да са им удобни и лесни за поддържане. Ето защо това е тяхното стайно растение. То не обича пряка слънчева светлина, нито горещините. През топлите месеци предпочита сянката и обилното поливане.

Зодия Везни – лилия на мира

 

Подходящи растения за всяка зодия - везни - лилия на мира

 

Дипломатични, грациозни и справедливи в мисленето си, са само някои от личностните черти, свързани с представителите на зодия Везни.  Лилия на мира е вашето стайно цвете, което да ви радва, но също така спомага и за пречистване на въздуха в помещението.

Зодия Скорпион – пеперомия

 

Подходящи растения за всяка зодия - скорпион - пеперомия

 

Страстните Скорпиони обичат лукса, а за това стайно растение се смята, че привлича късмета, любовта и парите. Има различни видове пеперомия.

Зодия Стрелец – монстера

 

Подходящи растения за всяка зодия - стрелец - монстера

 

Екстровертната и приключенска природа на Стрелците се съчетава добре с необичайния външен вид на монстера, чийто листа напомнят за швейцарско сирене, заради дупчиците. За да развие хубави листа, монстера се нуждае от повече светлина, но не и пряка слънчева. Почвата трябва да е влажна, а листата да се почистват от прах.

Зодия Козирог – каланхое дегремона

 

Подходящи растения за всяка зодия - козирог - каланхое дегремона

 

Козирозите са независими и упорити, подобно на малките растения, които растат на растението каланхое дегремона. Обича водата и пряката слънчева светлина.

Зодия Водолей – цинерария

 

Подходящи растения за всяка зодия - водолей - цинерария

 

Оригинални, интелигентни, безкомпромисни и ексцентрични са родените под знака на зодия Водолей. Уникалното растение цинерария е подходящо за причудливостта на Водолея. Ярките му цветове, с които цъфти винаги ще ви поддържат в добро настроение.

Зодия Риби – колумнея

 

Подходящи растения за всяка зодия - риби - колумнея

 

Рибите са грижовни, креативни, емоционални и привързани. Растението колумнея има уникални цветове, които напомнят по форма на рибки, които скачат. Колумнеята е трудна за отглеждане, като задължително се полива с вода, която е престояла.

 

Можете да изберете и нова саксийка за вашето ново растение от разнообразието от цветове и размери на санксии за цветя Lala гланц тук!

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
За спокойно лято - растения, които гонят комаритеБамбук -растението на щастието