Растения, които могат да живеят дълго без вода

  в Блог

Отглеждането на растения е прекрасен природен начин да украсите дома си. Те носят радост и свежест, усещане за зеленина и живот в жилището. Грижата за тях обаче може да е ангажираща. Поливането е нещо, което за повечето растения е задължително да се случва ежедневно и по определени критерии. Това обаче не важи за някои растения, които могат да издържат без поливане седмици наред.
Можете да отглеждате много от различните видове сукуленти вкъщи, за които не трябва да се притеснявате, че не сте полели скоро. Ето ги и тях.

Растения, които могат да живеят дълго без вода - алое

АЛОЕ

Алоето е много красиво и интересно растение с дебели, остри листа с малки бодли. То се нуждае предимно от обилна светлина колкото се може по-дълго през деня. Поливането става през една или две седмици. Яркостта на зеления цвят на листата на алоето зависи от количеството светлина, която получава.

Растения, които могат да живеят дълго без вода - ешеверия

ЕШЕВЕРИЯ

Ешеверията е много красив сукулент, който образува прекрасни розетки от месести листенца. Тя също не изисква често поливане. Листата на ешеверията наподобяват цъфтящо цвете, което я прави красиво бижу за вашия дом. Нуждае се от много светлина и топлина. Южните первази са най-подходящи за нея.

Растения, които могат да живеят дълго без вода - САНСЕВИЕРА

САНСЕВИЕРА

Сансевиерата е прекрасно растение с листа, наподобяващи мечове, украсени с жълт контур по краищата. Това я прави изключително красива и подходяща за декорация на дома или офиса. Изисква само обилна светлина и изключително рядко поливане. На закрито сансевиерата може да издържи седмици без вода.

Растения, които могат да живеят дълго без вода - хавортия

ХАВОРТИЯ

Хавортията е много красиво растение с интересни листа. Тя търпи преполиване за разлика от други сукуленти, въпреки че не е добра идея да го правите. Хавортията предпочита рядко поливане през минимум 10 дни или повече, както и обилна светлина.

Растения, които могат да живеят дълго без вода - КРАСУЛА

КРАСУЛА

Красулата е много интересна. Тя може да е много издръжлива и да живее с десетилетия. Носи хубава енергия на дома и внася настроение. Нуждае се от много светлина и много рядко поливане.

Растения, които могат да живеят дълго без вода - КАЛАНХОЕ

КАЛАНХОЕ

Каланхоето е красив цъфтящ сукулент, който също се полива много рядко. Дори в периодите, в които не цъфти, то е много красиво и интересно заради месестите си листенца. Отново се нуждае от много обилна светлина през целия ден и рядко поливане, колкото да се навлажни почвата.

Растения, които могат да живеят дълго без вода - ГРАПТОВЕРИЯ

ГРАПТОВЕРИЯ

Граптоверията наподобява ешеверията по външен вид. Тя има къси и дебели листенца, които при някои разновидности на това растение образуват подобни на съцветия плитки розетки. Нуждае се от много светлина и много малко вода на големи интервали от време.

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на саксии за цветя с 3D ефект тук!

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
Поливане на растенията с кубче ледБукет от божури - любов, късмет и сила