Растения, които ще донесат късмет в дома ви през 2023 година

  в Блог

През годините е установено, че растенията и цветята, освен че носят ползи за здравето, могат да привлекат щастие и късмет в дома ви.

Най-важното и традиционно време в китайския календар е нощта на Нова година, която се празнува между 22 януари и 6 февруари 2023 г.

Новогодишната нощ е най-специалният и изпълнен с обреди празник на китайската Нова година. Един от тези обичаи е свързан с поставянето на определени растения или цветя в къщата, а и в офиса. Според астролозите през 2023 г. тези растения имат силата да донесат късмет, щастие, здраве и финансови успехи.

Кои са 5-те вида цветя и дръвчета, които е най-добре да се отглеждат през 2023 г. за успешна нова година:

rasteniya-koito-shte-donesat-kysmet-v-doma-vi-prez-2023-godina-bambuk1. Бамбук

Според фън шуй бамбукът носи много късмет, особено като подарък. Ако дадете на някого бамбук, това означава, че му желаете просперитет, богатство и щастие. Стъблото му символизира любов, здраве и представлява богатство и развитие във всички аспекти на живота. Клоните символизират щастие, богатство, дълголетие. Всъщност броят на стъблата на бамбука също има символично значение. Подарете растение с 2 стъбла за любов, с 3 или 5 за богатство, а със 7 за здраве.

 

rasteniya-koito-shte-donesat-kysmet-v-doma-vi-prez-2023-godina-orlov-nokyt

2. Орлов нокът

Това е едно от най-известните растения във фън шуй. Нарича се “орлови нокти” или “дърво на късмета”. Ако се постави в югоизточната част на къщата, се смята, че семейството никога няма да има парични затруднения.

 

rasteniya-koito-shte-donesat-kysmet-v-doma-vi-prez-2023-godina-bosilek

3. Босилек

Босилекът е едно от най-известните растения, което се използва и в кулинарията. Смята се, че който държи босилек в портфейла си, ще има късмет във финансов план. А ако засадите босилек около къщата си, злите сили няма да могат да се приближат. Смята се, че растението босилек ще защити собственика, привличайки късмет и носейки благоденствие и изобилие у дома.

 

rasteniya-koito-shte-donesat-kysmet-v-doma-vi-prez-2023-godina-sanseviera

4. Сансевиера

Това красиво растение има способността да филтрира въздуха в дома ви и има добро влияние според фън шуй. Сансевиерата символизира сила. Листата му са като остър нож, който пази семейството от лош късмет. То носи на собственика си силна воля, решителност както в работата, така и в живота и помага за привличането на късмет и богатство в семейството.

rasteniya-koito-shte-donesat-kysmet-v-doma-vi-prez-2023-godina-mirna-liliya

5. Мирна лилия

Няма по-добро цвете за тези, които търсят баланса в живота си. Мирната лилия е известна като едно от най-добрите растения за подобряване качеството на въздуха, премахване на токсините и намаляване на алергените.

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на саксии за цветя Гербер тук!

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
Домашни растения за облекчаване на симптомите при алергия от Saksiika.comРастения за по-малко влага и мухъл в дома