За спокойно лято – растенията, които гонят комарите

  в Блог

Може би и във вашата градина ги има? Конкретно, четири ароматни растения, които са доказали във времето ефикасността си. За да се отървете от ухапванията на кръвопийците и да избегнете раздразнената кожа, използвайте няколко природни решения. Ето ги и тях:

 

Лавандула - растения, които гонят комарите

 

ЛАВАНДУЛА

 

Лавандулата е перфектното оръжие срещу комарите. Тя има интензивен аромат и отблъсква насекомите надалеч. Освен това растението има красиви цветове, с които ще разнообразите обстановката на балкона или пък във вътрешния двор. Лавандулата е и изключително лесна за поддръжка. Не изисква много грижи.

 

Жасмин - растения, които гонят комарите

 

ЖАСМИН

 

Друг удачен избор за използване на растение срещу комарите е жасминът. Той прогонва и осите.

 

Лимоново дърво - растения, които гонят комарите

 

ЛИМОНОВО ДЪРВО

 

Цитрусовите плодове са всеизвестни със свойството си да прогонват хапещите насекоми. С дърво с лимони не само ще предпазите цялото семейство от нежелани ухапвания, но и ще се радвате на атрактивна градина. Това растение не е взискателно.

 

Билки - растения, които гонят комарите

 

АРОМАТНИ ПОДПРАВКИ

 

За балкона препоръчваме да заделите няколко саксии за ароматни подправки – босилек, мента и др. Освен че ще ухаят приятно и ще прогонват комарите, може да ги използвате и в гозбите си. Както и за приготвянето на летни коктейли.

 

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на саксии за цветя Verona тук!

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
Как да отглеждаме лимон в домашни условия 3Подходящи растения за всяка зодия - лъв - бромелия