6 цъфтящи растения с положителна енергия според фъншуй

  в Блог

Когато край нас имаме красиви цветни символи, ние фокусираме вниманието си върху хубавите неща. В източната философия за постигане на щастие и баланс фъншуй се използват много цветя за късмет и успех, тъй като цъфтящите растения привличат положителна енергия.
Ето и кои са те:

6 tsyftyashti razsteniya s polozhitelna energiya spored fynshui bozhur

Божур

Божурът е друго китайско цвете, което обичаме да отглеждаме в дома и градината си. Вярва се, че е символ на благородство, пролетта, мира, женската красота. Цветето става популярно в императорските дворци по време на династиите Суй и Танг и си спечелва титлата „цар на цветята“.

6 цъфтящи растения с положителна енергия според фъншуй - Ръката на Буда

Ръката на Буда

Красив, интересен цитрусов плод, чиято форма символизира късмет и щастие. Известен е като ръката на Буда, защото обърната, формата му напомня на обърнатите пръсти на медитативната позиция на Буда.

6 цъфтящи растения с положителна енергия според фъншуй - Хризантема

Хризантема

Тя е отлична за вашия дом, градина или като подарък за някого. Тя символизира непринуден живот, мощната енергия Ян. Будистите обичат да използват това цвете като символ за промяна. Вярва се, че носи късмет за дома.

6 цъфтящи растения с положителна енергия според фъншуй - Нарцис

Нарцис

Любимо цвете на много хора, отглеждаме го в дома, градината. За този китайски цветен символ се смята, че ни помага да разгърнем нашите таланти. Насърчава късмета, мотивацията и успехите в работата.

6 цъфтящи растения с положителна енергия според фъншуй - Орхидея

Орхидея

Цветето на плодородието, символ на съвършенство, изобилие и по-висок растеж. Красотата на орхидеята ни помага да намалим стреса и да се фокусираме върху хубавото.

6 цъфтящи растения с положителна енергия според фъншуй - Хортензия

Хортензия

 

Красиво цвете, което според фъншуй изразява любов, благодарност и просветление. Китайците вярват, че ако човек се вгледа в нейните разноцветни венчелистчета, може да прочисти мислите си от негативното. Хортензията също е чудесна за поднасяне като подарък.

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на гладка саксия Lala тук!

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
Растения, пречистващи въздуха вкъщи - saksiika.comКое е най-доброто време за поливане на растенията вкъщи