Поливане на вашите растения с кубче лед

  в Блог

Поливането на растенията е необходимо и важно за тяхното съществуване, както водата е важна за всяко живо същество. Това е една деликатна работа. Някои растения не понасят подгизването на почвата. Затова трябва много да се внимава, ако искате да запазите любимото си растение живо.

Освен всичко останало, при обилното поливане заедно с водата в почвата навлизат много бактерии и микроорганизми. Влагата в почвата и оттеклата се в чинийка на саксията вода създават условия за размножаване на тези бактерии.

Ето защо трябва да опитате алтернативен начин за поливане, който отделя водата малко по малко в почвата като дава възможност на кореновата система на растението да поеме бавно и качествено постъпилите течности.

Такъв един метод е поливането чрез ледени кубчета.

Поливане на растения с кубчета лед

Не се притеснявайте, ледените кубчета няма да убият цветята ви. Дори напротив, според много любители градинари в социалните мрежи кубчетата лед са спасили орхидеите им от загиване. А знаем, че тези цветя са доста капризни и трудни за отглеждане.

Какво трябва да направите?

Просто поставете няколко кубчета лед в саксията. Температурата в помещението ще ги разтопи бавно и ще даде време на почвата и корените да попият качествено водата без тя да се задържа прекомерно в саксията.

Растенията ви ще са ви много благодарни за тази глезотия. Правете този начин на поливане 2 пъти седмично освен редовните поливания, от които растенията се нуждаят според характеристиките си. При някои невлаголюбиви растения може да поливате само по този начин.

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на саксии за цветя Kenan тук!

 

Последни статии

Коментирайте

0
Кое е най-доброто време за поливане на растенията вкъщиРастения, които могат да живеят дълго без вода