5 лесни за отглеждане цветя за вашата градината

  в Блог

С настъпващото топло време все по-голямо желание се заражда у любителите на цветята и градината да си засадят нещо ново, с което да зарадват окото си, както и да направят дома по-приветлив.

Винаги можете да внесете нов елемент не само към градината си, но и към балкона и терасата си. Някои особено лесни цветя за отглеждане могат да ви помогнат да подобрите настроението си и да опитате нещо ново и цветно.

 

КИТАЙСКО СЛЪНЦЕ

5 лесни за отглеждани зветя за вашата градина - китайско слънце

Със своите невероятни слънчеви лъчи в цветовете и венчелистчетата си, китайското слънце дава нов живителен цвят на вашия двор или балкон. Това цвете е издръжливо на горещини и добре огрени от светлината места, което го прави лесно за отглеждане. Ако имате двор, в който няма много сенчести места, китайското слънце е подходящо за вас.

 

ЛИЛИУМ

5 лесни за отглеждани зветя за вашата градина - лилиум

 

Ако досега не сте гледали лилиум, време е да се възползвате от неземната му красота. Цъфти в различни феноменални цветове. Издържа на топлина, пряка слънчева светлина, непряко огряване, засушаване или пък по-висока влажност на въздуха и почвата. Лилиумът е изключително непретенциозен и е много подходящ за отглеждане в двор. Разбира се, можете да го отглеждате и в широка и дълбока кашпа, ако имате тераса. Трайно насаждение е, което разцъфва отново на следващата година без особени грижи.

ХИБИСКУС

5 лесни за отглеждани зветя за вашата градина - хибискус

Хибискусът е цъфтящ храст, който може да се отглежда в двор или в голяма кашпа на балкона. Това невероятно растение цъфти с големи розови, червени, лилави, жълти, бели или смесени цветове. Невероятно издръжлив храст е и може да се гледа при всякакви условия. Най-добре му се отразява пряката слънчева светлина и не особено влажната почва.

ЕХИНАЦЕЯ

5 лесни за отглеждани зветя за вашата градина - ехинацея

 

Ако мислите, че ехинацеята се отглежда само за лекарство, лъжете се. Нейните лилави цветове са магнетични и обаятелни, и можете спокойно да им се порадвате в дома или градината. Има и цъфтящи в розово, жълто или оранжево видове.

 

ХОРТЕНЗИЯ

5 лесни за отглеждани зветя за вашата градина - хортензия

Хортензията е добре позната на нашите баби. Виждали сме я в дворовете от едно време, растяща като голям, буен и кичест храст с още по-кичести цветове през пролетта и лятото. Хортензията обича богата и добре дренирана почва. Расте чудесно на пряка светлина, но и полусянката и се отразява много добре.

Можете да разгледате разнообразието от цветове и размери на саксии за цветя Verona тук!

 

Препоръчани статии

Коментирайте

0
Украса за балкона и градината - АубриецияВърбинка или вербена - едно кичесто цвете за вашата градина